Izgradnja bolnice Istočno Sarajevo prioritet Vlade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je izgradnja i dogradnja bolnice u Istočnom Sarajevu prioritet Vlade Republike Srpske koja je svjesna teškoća u kojima posluje ova bolnica.


Bogdanić je naveo da će rekonstrukcijom i izgradnjom bolnice u Istočnom Sarajevu biti obezbijeđeni dodatni zdravstveni kapaciteti, nove zdravstvene tehnologije i usluge, te povećana efikasnost i kvalitet zdravstvenih usluga.

On je podsjetio da je u bolnici Istočno Sarajevo rekonstruisano i izgrađeno oko 4.000 metara kvadratnih prostora namijenjenog za poliklinički tretman pacijenata, dijagnostičke procedure i kuhinju.

„Funkcionalno povezano sa ovim objektom na postojećoj lokaciji bolnice planirana je izgradnja i opremanje novog bolničkog objekta površine oko 10.000 metara kvadratnih i završetak započetog objekta površine oko 600 metara kvadratnih“, rekao je Bogdanić obrazlažući Informaciju o projektu „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove bolnice Istočno Sarajevo“ po principu ključ u ruke.

Ministar je dodao da će izgradnjom novog bolničkog objekta biti povezan poliklinički dio bolnice, a nova bolnica će imati ukupno oko 14.000 metara kvadratnih prostora sa oko 210 bolesničkih kreveta, sa novim namještajem, te nemedicinskom i medicinskom opremom.

„Završetkom rekonstrukcije i izgradnje novog dijela bolnice Istočno Sarajevo, planirano je dugoročno opsluživanje oko 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, djelimično Podrinjske i Hercegovačke i Sarajevskog kantona FBiH“, naveo je Bogdanić.

Bogdanić je rekao eo da je Ministarstvo 5. maja donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, kojom je izabrana grupa ponuđača „Marković invest-RM“ Laktaši i „Medikal“ Mostar sa ukupnom ponuđenom cijenom od 54.502.101 KM.

„Vlada Republike Srpske će sredstva za finansiranje realizacije projekta obezbijediti u budžetu Srpske u okviru raspoložive pozicije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite u 72 jednake mjesečne rate počevši od 1. januara 2018. godine“, istakao je Bogdanić.

On je podsjetio da je u periodu od 2006. do 2015. godine u zdravstveni sektor Republike Srpske uloženo oko 600 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare