Nastavlja se akcija „Dojava“

0

FOČA – Policijska uprava Foča, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Srpske, nastavlja akciju „Dojava“ u okviru koje je nedavno na području ove opštine pretreseno 16 lokacija i slobode lišeno 17 lica, od kojih je za dvoje podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu prevara i iznuda.


„Riječ je o veoma obimnom predmetu koji će u narednom periodu biti dokumentovan i uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu dostavljen nadležnom tužilaštvu u Trebinju“, rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

On je na konferenciji za novinare rekao da policija, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, i dalje sprovodi istragu i dokumentuje predmete u okviru akcije „Dojava“, koja je pokrenuta početkom juna.

„Na području Policijske uprave Foča u maju je registrovano 29 krivičnih djela, šest više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 21 krivično djelo, šest djela ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja i dva krijumčarenja lica koja su otkrivena na području Novog Goražda“, rekao je Kostović i ocijenio da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

Kostović je istakao da je policija operativnim radom otkrila većinu počinilaca, o čemu svjedoči procenat ukupne rasvijetljenosti od 96 odsto.

„U maju je bilo 27 prekršaja javnog reda i mira i 24 saobraćajne nezgode, od kojih je jedna za imala smrtne posljedice, i to je saobraćajna nesreća koja se dogodila na Oteši gdje je jedno lice stradalo“, rekao je načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković.

Policijski službenici u prethodnom periodu pobrinuli su se i da sve javne manifestacije i skupovi na području koje pokriva Policijske uprava Foča proteknu mirno, a održana su i edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama o temi zloupotreba društvenih mreža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare