Učenici iz Vojkovića se družili sa pjesnicima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Vojkovićima družili su se danas sa pjesnicima u okviru 11. festivala poezije sa djecu.

Druženje sa pjesnicima Darom Sekulić, Božidarom Škobićem, Dejanom Đonovićem i Todom Nikoletićem organizovano je u okviru programa “Jesenje jutro poezije”.

Cilj programa bio je da se najmlađi edukuju, zabave i podstaknu na pjesničko stvaralaštvo, saopšteno je iz Forum teatra Istočno Sarajevo, koji je jedan od organizatora festivala.

O značaju izučavanja jezika, pjesnikinja Dara Sekulić govorila je kroz stihove pjesama knjige “Reč se igra”.

Učenice Osnovne škole “Aleksa Šantić” Dejana Panić i Nevena Čabrilo recitovale su svoje pjesme koje će biti objavljene u knjizi nagrađenih i najboljih dječijih pjesama 11. festivala poezije.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović poručio je učenicima da je knjiga najveći čovjekov prijatelj i da se kroz čitanje njeguje jezik, koji predstavlja identitet jednog naroda.

U okviru programa 11. festivala poezije za djecu, juče je promovisana Antologija srpske poezije za djecu i mlade u BiH “Lepo slovo”, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Ovo značajano književno izdanje dobitnik je nagrade “Gomionica” za najbolju knjigu za djecu na ovogodišnjem Sajmu knjige Banjaluka.

Direktor izdavaštva Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Miroslav Janković rekao je da je ovo izdanje pripremano sa mnogo ljubavi i pažnje, kako i zaslužuju najmlađi čitaoci.

Urednici Antologije LJubomir Milutinović i Mirko Vuković priredili su izdanje u kome se nalaze najpoznatiji stihovi 22 pjesnika za djecu, porijeklom iz BiH.

Osim promocije Antologije, održan je i poetsko-muzički program “Kapetan poetsko-muzičkog broda”, glumca i pjesnika Dejana Đonovića iz Podgorice.

Generalni sponzor 11. festivala poezije za djecu je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Istočno Sarajevo, a generalni pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments