U toku uklanjanje posljedica poplava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ekipe Civilne zaštite, komunalnih preduzeća i privrednih subjekata uređuju korito rijeke Željeznice i uklanjaju posljedice poplava na cijelom području opština Trnovo i Istočna Ilidža, izjavio je danas Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

On je naglasio da je u toku i ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, kao i dostavljanje isušivača i higijenskih paketa ugroženom stanovništvu.

Novitović je naveo da je angažovanje pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica grada Istočnog Sarajeva najveće pri ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata, kao i da dio građana pomaže u akcijama uklanja posljedica poplava.

On je rekao da je u toku realizacija naloga koje je izdao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nakon nedavnog radnog sastanka sa načelnicima opština u sastavu grada Istočno Sarajevo.

„I dalje važi apel Republičke uprave civilne zaštite, Hidrometeorološkog zavoda i predstavnika `Voda Srpske` da budemo u pripravnosti jer se padavine nastavljaju“, poručio je Novitović.

On je naveo da su sve rijeke u Republici Srpskoj u koritima, ali se prati i vodostaj rijeka na teritoriji Federaciji BiH zbog padavina koje ne prestaju već pet dana.

Novitović je rekao da su Sava, Bosna i Drina u porastu, dok je Vrbas u opadanju, ali trenutno nijedan vodostaj nije van redovne odbrane od poplava.

„Bez obzira na tu činjenicu, apelujemo na sve građane i predstavnike lokalnih zajednica da se odgovorno ponašaju u ovakvoj situaciji, da pripreme materijalno-tehnička sredstva i ljudstvo u slučaju da na području njihovih opština bude potrebe za angažovanjem ne samo pripadnika Civilne zaštite, već i ostalih koji su dio sistema Civilne zaštite“, poručio je Novitović.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare