U toku drugi upisni rok na Univerzitetu Istočno Sarajevo

0

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u toku je drugi upisni rok za 741 redovnih i 635 vanrednih studenata, koji će trajati do 2. septembra. U prvom upisnom roku, od odobrenih 2 580 popunjeno je 1 847 slobodnih mjesta za redovne studente.

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Filozofskom fakultetu na Palama – 177, te 97 na Ekonomskom fakultetu.

Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči može se upisati 98, a na Studijski program mašinstva još 52 redovna studenta.

Nakon prvog upisnog roka, na Elektrotehničkom fakultetu za redovne studente ostalo je 85 nepopunjenih mjesta, a na Ekonomskom fakultetu u Brčkom 55 mjesta.

Tehnološki fakultet – Studijski program hemijskog inženjerstva i tehnologije prima još 52, a Pravni fakultet 31 redovnog studenta.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment slobodno je 27, Poljoprivrednom fakultetu 16, a na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta i Medicinskom fakultetu po devet mjesta.

Pedagoški fakultet prima još osam, a Akademija likovnih umjetnosti šest redovnih studenata.

Od 741 redovna studenta iz drugog upisnog roka, 111 će biti finansirano iz budžeta, dok će ostali sami snositi troškove školovanja.

Pravni fakultet na Palama raspisao je konkurs za upis 150 vanrednih studenata, dok se na Ekonomski fakultet može upisati njih 100.

Saobraćajni fakultet moći će pohađati 80, a Fakultet poslovne ekonomije 50 vanrednih studenata. Pedagoški fakultet prima ukupno 75, a Pravoslavni bogoslovski fakultet ukupno 90 vanrednih studenata.

Po 30 vanrednih studenata moći će se upisati na Poljoprivredni, Filozofski i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

Visina školarine za vanredne studente iznosi 1.500 KM.

Polaganje prijemnog ispita je 5. septembra, a dva dana kasnije biće objavljeni rezultati.

Upis primljenih kandidata vršiće se od 12. do 16. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare