U srijedu počinje “Karavan kulture govora”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Stručna tribina i radionice u okviru projekta “Karavan kulture govora”, koji organizuje beogradsko Udruženje “Izražajnost”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Istočno Sarajevo, biće održane 19. i 20. maja u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.

O tome zašto je važno njegovati kulturu govora, šta sve spada u kulturu govora i kako ispraviti loše govorne navike biće riječi na stručnoj tribini će govoriti profesor Dragomir Kozomara sa Filološkog fakulteta Banjaluka, master komunikolog Slobodan Roksandić, glumici Marko Milovanović i Milan Bosiljčić i saradnik Marko Vlajić.

U okviru “Karavana kulture govora” predviđene su dvije radionice namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će se učenici edukovati kako da govore na artikulisan, razložan i dinamičan način, eliminišu loše govorne navike i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Radionice će se održavati u srijedu, 19. maja, od 16.00 do 19.00 časova, te 20. maja od 11.00 do 14.00 časova.

“Karavan kulture govora” završiće se četvrtak, 20. maja, u 17.00 časova promocijom knjige “Progovori da vidim ko si” autora Slobodan Roksandića u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Izdavač knjige je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Zaintersovani mediji sa učesnicima “Karavana kulture govora” mogu razgovarati u srijedu, 19. maja, od 15.30 časova, prije početka prve radionice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments