U srednjoj školi nema prijavljenih slučajeva vršnjačkog nasilja

0

VIŠEGRAD – U Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu nisu do sada prijavljeni slučajevi vršnjačkog nasilja, niti zloupotrebe djece putem interneta i društvenih mreža, rečeno je danas na predavanju učenicima ove škole o temi „Zloupotreba djece putem kompjutera i mobilnih telefona“.

Inspektor Policijske stanice Višegrad Gorana Kostadinov upozorila je učenike na zloupotrebu interneta, ponude sklapanja prijateljstava sa nepoznatim na društvenim mrežama i učlanjivanje u pojedine grupe i upoznala ih da sve sumnjive slučajeve prijave policiji.

„Osim ovih tema, jednom mjesečno pričamo sa učenicima o učeničkoj delinkvenciji u srednoj i osnovnoj školi, štetnosti droga, alkohola i cigareta, kao i ulozi i nadležnostima policije u društvu i održavanju javnog reda i mira“, rekla je Kostadinova.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ Đorđe Mršević pohvalio je saradnju koju ova školska ustanova ima sa Policijskom stanicom u Višegradu prilikom raznih sportskih manifestacija, proslavi mature i početka školske godine.

On ističe da su predavanja veoma popularna kod učenika, koji se interesuju za teme koje se na njima obrađuju.

Predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola organizuju se na osnovu protokola, koji su MUP i druga ministarstva potpisala za školskim ustanovama u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare