U prvi razred upisana 174 učenika

0

U Srednjoškolskom centru „Pale“ u Palama u prvi razred školske 2013/2014. godine upisana su 174 učenika, izjavio je Srni direktor škole Dragomir Jovanović.

Prema njegovim riječima, upisano je ukupno sedam odjeljenja u gimnaziji te oblastima mašinstva i obrade metala, ugostiteljstva i turizma, građevinarstva i geodezije.

„Uglavnom su četvorogodišnji obrazovni profili, dok su od trogodišnjih samo kuvari“, precizirao je Jovanović, obrazlažući da je interesovanje za zanimanja trećeg stepena zadnjih godina opalo.

On je kao jedan od razloga za to naveo sporu vertikalnu prohodnost zanimanja trećeg stepena. „Djeca sa završenim trećim stepenom teško upisuju fakultet i teško se zapošljavaju na poslovima mimo svoje struke“, pojasnio je Jovanović.

On je dodao da je i ove godine, kao i prethodnih, najveće interesovanje đaka za upis u prvi razred srednje škole na Palama bilo za gimnaziju i turističku školu.

„Bili smo planirali da upišemo osam odjeljenja, ali smo upisali sedam, jer će 26 svršenih osnovaca iz tri paljanske osnovne škole školovanje nastaviti van Pala“, naveo je Jovanović.

On je podsjetio da je u prošloj školskoj godini Srednjoškolski centar „Pale“ pohađalo 900 učenika, a da će tačan broj đaka u novoj školskoj godini biti poznat nakon što krajem avgusta bude završen upis u druge, treće i četvrte razrede.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare