U ponedjeljak i utorak program u čast jubileja „Prosvjete“

0

VLASENICA – Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Vlasenica obilježiće u ponedjeljak i utorak, 27. i 28. juna, 120 godina od osnivanja „Prosvjete“.

Predsjednik Opštinskog odbora vlaseničke „Prosvjete“ Spomenka Savinović izjavila je Srni da će prvog dana manifestacije biti izvedena monodrama „Milunka“ – priča o srpskoj heroini Milunki Savić, ženi sa najviše vojnih odlikovanja u istoriji, koju će odigrati Vesna Stanković iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Savinovićeva je navela da će 28. juna nastupiti eminentni guslari, Udruženje za očuvanje tradicije „Birač“ Vlasenica, vlasenički pisac i pjesnik Aćim Todorović, te da će biti prikazan istorijat „Prosvjete“ u proteklim godinama.

„Za obilježavanje ovog velikog jubileja odabrali smo 28. jun kada se obilježava Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika, sudbonosni datum srpskog naroda i njegove istorije i dan kada je obnovljen rad Društva“, istakla je Savinovićeva.

Dvodnevna manifestacija biće održana u holu Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici“, sa početkom u 19.00 časova, ulaz je besplatan, a građani su pozvani da uveličaju ovaj značajan jubilej „Prosvjete“.

SPKD „Prosvjeta“ osnovano je 1902. godine u Sarajevu, a njegov rad je obnovljen na Vidovdan 1990.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare