U petak sjednica Regionalnog odbora Udruženja penzionera Sarajevsko-romanijske regije

0

Na Sokocu će u petak, 26. novembra, biti održana sjednica Regionalnog odbora Udruženja penzionera Sarajevsko-romanijske i Gornjopodrinjske regije, na kojoj će se razgovarati o provođenju zaključka Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske o pomoći penzionerima.

„Osnovni zahtjev na ovoj sjednici biće postupanje po zaključku Predsjedništva Saveza opština i gradova Srpske, sa oktobarske sjednice, u kome je sugerisano lokalnim upravama da za narednu godinu u opštinskim budžetima planiraju sredstva za potrebe udruženja penzionera“, rekao je Srni predsjedavajući ovog Regionalnog odbora Delivoje Tošić.

Tošić, koji je i predsjednik opštinskog Udruženja penzionera Sokolac, rekao je da su, između ostalog, ova udruženja i socijalno-humanitarne organizacije i da brinu o ugroženim i bolesnim penzionerima, te naglasio da će sva sredstva koje planiraju lokalne uprave biti usmjerena za pomoć tim kategorijama.

Prema njegovim riječima, sjednici Regionalnog odbora Udruženja penzionera prisustvovaće i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović, koji je najviše i radio na donošenju ovog zaključka i postigao dogovor sa Predsjedništvom Saveza opština i gradova.

Tošić je izrazio nadu da će jedinice lokalne samouprave ove godine malo više pomoći udruženja penzionera, s obzirom da su ta sredstva uz članarinu udruženja osnovni prihodi iz kojih izdvajaju za svoje članove kojima je pomoć potrebna.

On je naglasio da su na ove dvije regije od ukupnog broja penzionera više od 80 odsto članovi lokalnih udruženja penzionera.

Regionalni odbor Udruženja penzionera obuhvata 14 opština Sarajevsko-romanijske i Gornjopodrinjske regije i broji 28.000 do 30.000 penzionera.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Sokolac srce Romanije)

 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare