U Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama u toku je postavljanje ledene podloge za takmičenje u karlingu u okviru Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EJOF 2019, rekao je Srni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Vuković je tokom posjete dvorani istakao da montažu radi renomirana italijanska firma “Lajtner” zajedno sa kompanijom iz Beograda “Advertaut, advert ski”, uz pomoć sredstava Vlade Republike Srpske i Olimpijskog centra “Jahorina”.

Ove firme nalaze se u dvorani i montiraju vještačku ledenu podlogu za organizovanje takmičenja u disciplini karling u okviru EJOF-a čiji je domaćin Sarajevo i grad Istočno Sarajevo.

“Ovo je značajan trenutak jer je dvorana `Peki` najljepša sportska dvorana na cijelom istoku Republike Srpske i pokazuje mogućost da se u njoj mogu odigrati i sportovi na ledenim podlogama”, naveo je Vuković.

Prema njegovim riječima, angažovane su renomirane kompanije sposobne da naprave ono što očekuju od njih da bi od 9. do 16. februara bilo organizovano takmičenje u karlingu.

Vuković kaže da je poseban značaj ima to što se ovaj sport prvi put uvodi na ove prostore.

On očekuje da u dvorani na Palama tokom EJOF-a bude veliki broj posjetilaca, a čuo je da je posebno veliko interesovanje osnovaca i srednjoškolaca za karling, koji mogu uskladiti svoje obaveze jer će takmičenja trajati od 11.00 do 23.00 časa.

“Ne želimo da karling kao sport samo dođe i prođe kroz Istočno Sarajevo i dvoranu `Peki`, nego želimo da organizujemo mlade ljudi da se bave ovim sportom koji je olimpijski”, naglašava Vuković.

On kaže da će na području grada Istočno Sarajevo biti organizovani karling klubovi i sportski savez Republike Srpske čime se stvara mogućnost da neko sa ovih područja bude učesnik zimskih olimpijskih igara u karlingu.

EJOF, koji će od 9. do 16. februara biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, okupiće više od 1.000 takmičara, skoro 750 članova delegacija iz 46 evropskih zemalja.

Za praćenje ovog sportskog događaja akreditovano je više od 150 novinarskih ekipa, a angažovano je hiljade volontera iz cijele BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

И колико то задовољство кошта?