U četvrtak o bogatom opusu Branka Brđanina Bajovića

0

HAN PIJESAK – Književni portert Branka Brđanina Bajovića biće u četvrtak, 24. februara, predstavljen u Narodnoj biblioteci „Branko Čučak“ na Han Pijesku.

Direktor Biblioteke Ozrenka Đurić Radulović rekla je Srni da će posjetiocima
ove književne večeri biti predstavljen bogat stvaralački opus Branka Brđanina Bajovića koji piše poeziju, prozu i drame, ali i naučne studije i druge radova iz oblasti pozorišta i književnosti uopšte.

„Naši čitaoci i oni koji prate dešavanja u oblasti kulture i književnosti pamte profesora Bajovića kao urednika `Djela Branka Čučka`, u izdanju naše biblioteke, i cijenimo njegovu pomoć i savjete pri organizaciji `Čučković književnih susreta`“, rekla je Radulovićeva.

Profesor Filozovskog fakulteta Univerziteta u Ističnom Sarajevu Branko Brđanin Bajović piše poeziju, prozu, drame, studije, publicistiku, eseje i kritiku. On je i dramaturg Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Član je Udruženja književnika Srpske, Udruženja književnika Srbije, Dramskih umjetnika Srpske i Udruženja Filmskih umjetnika Srbije, kao scenarista i dobitnik je mnogo nagrada za književno, dramsko i radiofonsko stvaralaštvo.

Bajovićeva djela su prevođena na ruski, makedonski, rumunski, engleski i bugarski jezik.

Književno veče zakazano je za 18.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare