U Bolnici „Srbija“ biće postavljene kamere

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ će, zbog sve češćih napada na zdravstvene radnike, biti postavljene kamere.

Na današnjem sastanku direktora Bolnice „Srbija“ Nebojše Šešlije i načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimira Šehovca zaključeno je da će preventivna zaštita u Bolnici biti osigurana određenim brojem kamera koje će preko direktnog linka biti povezane sa ovom policijskom upravom.

Na sastanku, koji je održan na inicijativu Uprave Bolnice, konstatovano je da je nedopustivo narušavanje bezbjednosti medicinskih radnika tokom obavljanja njihovih redovnih poslova, posebno u noćnim časovima nakon što često ukazuju pomoć povrijeđenima u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz Bolnice „Srbija“.

„Zdravstvenim radnicima moraju biti obezbijeđeni uslovi da nesmetano rade svoj zahtjevan i odgovoran posao, bez straha i pritiska kojim su do sada bili izloženi od pojedinih građana“, zaključeno je na sastanku.

U saopštenju je navedeno da će svi zdravstveni radnici, po postavljanju kamera, dobiti uputstva na koji način će blagovremeno djelovati i obavijestiti nadležnu policijsku stanicu.

„Na osnovu toga policajci mogu izreći prekršajnu prijavu ili podnijeti krivičnu prijavu za napad na službeno lice i ugrožavanje obavljanja službene dužnosti“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da je osnovna misija zdravstvenih radnika adekvatno pružanje zdravstvene zaštite i medicinske njege pacijentima.

„Apelujemo na građane da poštuju zakon i podrže medicinske radnike u njihovoj humanoj misiji“, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare