U akciji isključena 24 vozača zbog alkoholisanosti, jedan uhapšen

0

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo sproveli su akciju pojačane kontrole saobraćaja u kojoj su 24 vozača isključena iz saobraćaja zbog alkoholisanosti, a jedan uhapšen jer je imao 1,5 promila alkohola u krvi i zadržan je u službenim prostorijama do otrežnjenja.

U toku akcije kontrolisano je ukupno 150 učesnika u saobraćaju, a njih 122 je alkotestirano, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kod najvećeg broja vozača, njih 11, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,31 do 0,80 promila, dok je registrovano 10 vozača koji su imali od 0,81 do 1,50 prmila alkohola u krvi.

Akcija je sprovedena u petak i subotu, 16. i 17. aprila, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u krvi na području Policijske uprave Istočno Sarajevo.

„Policijska uprava nastaviće i u narednom periodu sa provođenjem pojačanih mjera u saobraćaju, sa ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na veći nivo“, navodi se u saopštenju.

Iz ove policijske uprave apeluju da vozači i ostali učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare