Trudnica dva dana čeka na prevoz

0

FOČA – U fočanskom selu Zavajit zbog snježnog nevremena već dvije noći na prevoz do Bolnice u Foči čeka trudnica Mirjana Fundup, koja je kroz snijeg prepješačila iz sela Grdijevići, jednog od najudaljenijih u ovoj opštini. U preduzeću “Srbinjeputevi“ rekli su Srni da će iz pravca Foče danas na čišćenje puta prema Zavajitu krenuti mašina koja će pokušati da se sastane sa mašinom koja se već nalazi u tom selu.

Zbog zametenog regionalnog puta Foča – Čelebići i dalje je najteže stanje u Zavajitu, Čelebićima i Meštrevcu, mjesnim zajednicama uz crnogorsku granicu gdje živi oko 500 ljudi, mahom starijih.

Mašine “Srbinjeputeva“ uspjele su da očiste od snijega jednu traku puta Foča – Šćepan Polje, a Granična služba BiH poslala je smjenu radnicima nakon četiri dana.

Rukovodilac operative “Srbinjeputeva“ Mirjana Paprica rekla je Srni da je sinoć probijena ogromna blokada snježnih lavina na putu Miljevina – Dobro Polje, gdje je prije tri dana bilo zarobljeno oko 80 putnika, ali se na ovoj dionici ne saobraća zbog opasnosti od novih lavina.

„Ovdje su neprekidno angažovane naše četiri građevinske mašine koje trenutno proširuju kolovoz“, istakla je Paprica.

Ona je rekla da su građevinske mašine ovog preduzeća angažovane na komunikaciji Dobro Polje – Kalinovik, koja je juče probijena, ali je noćas napadalo desetak centimetara novog snijega.

Nekoliko lokalnih puteva u opštini Foča, među kojima su Foča – Slatina – Godijeno i put Rječica – Daničići, očišćeno je od snijega vanrednim naporima mehanizacije i ljudi, saopšteno je iz opštinskog Štaba civilne zaštite.

Putevi su očišćeni prošle noći, a na ovom pravcu jutros je angažovana i dodatna mehanizaciju da bi bila sahranjena prije pet dana umrla Stoja Rebić.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare