Tri zlatne medalje Udruženju „Romanijski skorup kajmak“ na Novosadskom sajmu

2

HAN PIJESAK – Udruženje proizvođača „Romanijski skorup kajmak“ sa Han Pijeska osvojilo je tri zlatne medalje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, rekla je Srni predsjednik ovog udruženja Nada Maksimović.

Maksimovićeva je naglasila da je u veoma jakoj konkurenciji Velika zlatna medalja dodijeljena za „sir-krišku“ i dvije zlatne medalje za „romanijski kajmak“ i proizvod „zarica“.

Ona je navela da je ovo samo jedna u nizu nagrada koje su do sada dobile žene – članovi Udruženja proizvođača „Romanijski skorup-kajmak“ za svoje proizvode.

Maksimovićeva je na Novosadskom sajmu izložila svoj proizvod „sir-kriška“, a Anica Mirović izlagala je „romanijski skorup-kajmak“ i „zarice“.

„Ove nagrade znače da proizvodimo u kontinuitetu kvalitetan proizvod, nakon nagrade na istom sajmu koju smo dobile 2019. godine za `romanijski kajmak i `zarice`“, rekla je Maksimovićeva, izrazivši zadovoljstvo što su nagrađene baš na jubilej koji je ove godine obilježio Poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Maksimovićeva je zahvalila opštini Han Pijesak za podršku koju je Udruženje dobilo za odlazak na sajam u Novi Sad.

Romanijski kajmak dobio je međunarodni sertifikat geografskog porijekla od Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo 2019. godine, čime je ovaj proizvod zaštićen u 29 zemalja i data mogućnost proizvođačima pristupa međunarodnom tržištu.

Udruženje „Romanijski skorup-kajmak“ osnovano je 2014. godine i okuplja 24 proizvođača sa područja opština Rogatica, Han Pijesak i Sokolac.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Da li neko zna, gdje se proizvodi ovog Udruženja mogu kupiti? Ima jedna koliba u Han Pijesku, na kojoj piše „Romanijski kajmak“, ali je uvijek zatvorena.

Evo imaš svaki dan na paljanskoj pijaci kajmak iz Breze, a Romanijski kajmak je izgleda namjenjen i dostupan „višim“ slojevima društva!