Tražiti rješenje za dom zdravlja

0
SO Han Pijesak

HAN PIJESAK – Skupština opštine Han Pijesak predložila je da se Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dostavi dopuna izvještaja o zatečenom stanju u Domu zdravlja u Han Pijesku s ciljem rješavanja složenog stanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj zaposleni štrajkuju peti dan.

Predloženo je i da se od Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske zatraže podaci o zaduženju po osnovu zajma, kao i podaci o svim doznačenim sredstvima iz Fonda od 2008. do 2017. godine.

Na današnjoj sjednici je predloženo i da se dostave zapisnici o izvršenim primopredajama između direktora u pomenutom periodu, kako bi se utvrdili uzroci nastanka složene situacije u ovoj ustanovi i pronašlo rješenje.

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Radojka Golijan je pojasnila da je polovinom jula saznala da je sa računa Doma zdravlja skinuto 24.225 KM na ime tranše za zajam Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske iz 2008. godine.

„Prilikom preuzimanja dužnosti u maju nisam bila obaviještena o ovom zajmu ni o njegovom iznosu, ali sam naknadno saznala da bi po tome Dom zdravlja do kraja godine trebalo da isplati još 94.409 KM“, pojasnila je Golijanova.

Početkom sedmice 26 zaposlenih u Domu zdravlja Han Pijesak je stupilo u štrajk zbog, kako su naveli, šest neisplaćnih plata i neizmirivanja dijela obaveza prema fondovima.

Odbornici na Han Pijesku su danas donijeli odluku o prodaji stare zgrade opštine površine 287 metara kvadratnih u čijem prizemlju je pet poslovnih prostora, po procijenjenoj tržišnoj vrijednosti od 63.186 KM.

Skupština opštine je odobrila i isplatu 500 KM iz budžeta opštine na ime pomoći Humanitarnom udruženju građana „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“.

Odbornici su danas donijeli i Odluku o upravljanju, građenju, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti lokalnih puteva i ulica u gradskom naselju u Han Pijesku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare