Тодоровић: Вишеград може да задовољи све потребе туриста

0

БЕОГРАД – Замјеник директора Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић истакла је да је разноврсна понуда Вишеграда на међународном сајму туризма у Београду могла да задовљи све туристе који желе да виде националну и културну баштину, али и активни туризам уз ријеку Дрину.

Тодоровићева је навела да се Туристичка организација Вишеград представила заједно са партнерима, Андрићградом са цјелокупном понудом, Вишеградском бањом, односно хотелом „Вилина влас“, хотелом „Вишеград“ и вишеградским угоститељима са њиховом понудом.

Према њеним ријечима, на сајму су представили своју понуду и пружаоци услуга такозваног активног туризма, прије свега вожње бродићима који крстаре ријеком Дрином, а за нешто активнији одмор и зип-лајна и СУП-даски.

Тодоровићева је рекла да је, осим ћуприје на Дрини, коју сви туристи посјећују, ове године Вишеград покушао да током крстарења Дрином покаже и спомен-комплекс Стари Брод, мјесто страдања Срба у Другом свјетском рату.

„Желимо да бројни гости који долазе у Вишеград посјете Стари Брод, јер желимо да наши становици, али и туристи са стране виде мјесто стравичног злочина које је прије неколико година отргнуто од заборава“, рекла је Тодоровићева.

Она је додала да је основни циљ да гости у Вишеграду бораве што дуже, а не само дан или два.

„Ако је просјечно вријеме максимално два дана, наша је жеља да то буде три до пет дана задржавања. Мјесто на којем се Вишеград налази, а то је непосредна близина Србије, планина Таре и Златибора и на путу до Јахорине, пружа могућности да се у Вишеграду борави више дана“, рекла је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, боравак у Вишеградској бањи, гд‌је се може купати у хамаму из 15. вијека, пловидба ријеком Дрином, и одлазак до Шарганске осмице, могу задовољити све укусе за боравак туриста у Вишеграду и задржати их три до пет дана.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare