Tema sedmice: Da li su visoke cijene ski passa za predstojeću sezonu?

0

Bliži nam se nova zimska turistička sezona na Jahorini i sve su češće rasprave na tu temu. Postavlja se pitanje da li je Jahorina spremna da prihvati hiljade turista? Na ovo pitanje neću dati odgovor, nego ću Vama ustupiti riječ na našem forumu. Jedno je sigurno, a to da će se i ove sezone povećati cijene ski-passa.

Dnevni ski pas prošle sezone je iznosio 30 KM, dok će ove njegova cijena biti 35 KM. Cijena za djecu je takodje povećana, sa 21 KM na 24 KM. Ako uporedimo cijene sa Kopaonika i Jahorine vidjećemo da je Kopaonik dosta skuplji, ali i dosta „sređeniji“.

Vlada Srbije je uložila velike sume novca, obnovljene su žičare, putevi, promovisana je planina na inostranim turističkim sajmovima. Sa druge strane naša Vlada skoro da i nije uložila ni jednu jedinu marku u Jahorinu, a obećavane su rekonstrukcije žičara, no ništa novo se nije dogodilo, osim nove rasvjete za koju je najzaslužnija Opština Pale. Iz tog razloga je otvorena anketa, ali i tema na našem forumu, na kojoj možete slobodno diskutovati.

Poludnevna za odrasle:27 KM
Dnevna za odrasle: 35 KM
Dnevna za djecu:25 KM
Sezonski ski pass za odrasle:562 KM
Sezonski ski pass za djecu:339 KM

Da li su visoke cijene ski passa za ovu sezonu?

SV – www.palelive.com 

 


Cijene kao prošle godine

Jahorina u narednu zimsku sezonu, koja počinje 15. decembra, ulazi spremnija od prethodnih godina, a cijene polupansiona u najekskluzivnijim hotelima kreću se od 60 do 200 KM, rekao je Srni šef prodaje u Olimpijskom centru Jahorina Dragan Sokolović. On je kaže da cijene hotelskog smještaja nisu rasle u odnosu na prethodnu godinu, dok su cijene ski-pasa veće za 15 odsto. Prema riječima Sokolovića, cijena ski-pasa u tri udarne smjene od 27. decembra do 17. januara iznosi 35 KM, odnosno 33 KM ZA ostatak zimske sezone, dok je cijena poludnevnog ski-pasa 27, odnosno 25 KM. „Cijena sezonske karte je 530 KM, dok je dnevna karta za djecu do 14 godina na bebi-liftu 14 KM, a sezonska 320 KM“, kaže Sokolović. On je najavio da će na Jahorini ove sezone biti više zabavnih sadržaja, a planirano je da tokom cijele sezone bude organizovano noćno skijanje, koje je proteklih godina održavano samo dva puta sedmično. Sokolović je rekao da su riješeni problemi osvijetljena dijela puta od Poljica do Rajske i kanalizacije u vikend naselju Šator. Prema njegovim riječima, na planini u odnosu na prošlu godinu nema novih objekata, a u ponudi je 4.500 kreveta u hotelima, motelima, pansionima, privatnim kućama i apartmanima. Sokolović je istakao da je Vlada Republike Srpske prepoznala Jahorinu kao mjesto gdje treba investirati i izrazio nadu da će izgradnja žičara i liftova početi 1. aprila, za šta je već dobijen dio sredstava u iznosu od 10 miliona KM „Naša procjena je da će u zimskoj sezoni 2009/ 2010. godina Jahorina kao turistička destinacija biti sasvim nešto novo“, rekao je Sokolović. Direktor Olimpijskog centra Branko Koroman rekao je Srni da je Olimpijski centar, koji gazduje hotelom „Bistrica“ i skijalištima, završio remont dvosjeda a da će narednih dana biti obavljeni „manji zahvati“ na liftovima. On je dodao da postoje određeni problemi u organizaciji zdravstvene zaštite na planini i da se očekuje odgovor od Doma zdravlja Pale. „Obavili smo razgovor sa direktorom Doma zdravlje Pale i čekamo povratnu informaciju da li moći da organizuju zdravstvenu zaštitu na planini“, rekao je Koroman i dodao da će, ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor, pozvati Klinički centar Kasindo ili neku privatnu službu. Koroman je rekao da će magistralni put do Jahorine i ove godine čistiti i održavati preduzeće „Romanija putevi“, dok će Olimpijski centar čistiti lokalne puteve na planini, jer opština Pale u budžetu nije planirala sredstva za ovu namjenu. On je istakao da je sa predstavnicima Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo obišao sve firme koje utiču na organizaciju turističke ponude na planini – Elektrodistribuciju, Vodovod, Komunalno, Romanija puteve, Dom zdravlja, hotelijere. Koroman je dodao da je razgovor obavljen i sa načelnikom opštine Pale i da bi u narednom periodu na zajedničkom sastanku trebalo da bude definisano šta treba još utraditi da bi Jahorina što spremnija dočekala goste.

sarajevo-rs.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare