Svečani prijem za 61 brucoša

0

Rukovodstvo Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu upriličilo je danas svečani prijem za 61 brucoša povodom početka akademske godine.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović rekao je novinarima da su zadovoljni brojem upisanih, mada su očekivali veći odziv.

Popović je budućim brucošima poručio da biraju perspektivne fakultete koji će im omogućiti da brzo dođu do zaposlenja.

„Naši studenti tokom treće i četvrte godine imaju stipendije iz realnog sektora što je jako bitno. Menadžment fakulteta se trudi da ostvari prve kontakte sa privredom za naše studente, kako bi im bilo što lakše da dođu do zaposlenja“, istakao je Popović.

Prodekan za nastavu Srđan Lale rekao je da je od tri studentska programa na ovom fakultetu najveće interesovanje vladalo za smjer Računarstvo i informatika, a brucoši dolaze iz Istočnog Sarajeva, i ostalih gradova istočnog dijela Republike Srpske, a nekoliko ih je i iz Federacije BiH.

„Brucošima bih poručio da već od danas počnu da uče i redovno dolaze na predavanja, jer je Elektrotehnički fakultet zahtjevan, ali će iz zato nakon diplomiranja biti mnogo lakše da dođu do kvalitetnog posla“, rekao je Lale.

Brucoš Nataša Elez iz Istočnog Sarajeva kaže da je elektrotehniku izabrala jer je riječ o perspektivnom zanimanju, koje omogućava zaposlenje nakon završetka studija.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ukupno pohađa oko 600 studenata.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare