Sutra pred publikom monodrama „Nadežda Petrović“

0

HAN PIJESAK – U Domu kulture na Han Pijesku sutra će biti održana monodrama „Nadežda Petrović“ beogradske glumice Biljane Đurović, nastala kao omaž velikoj slikarki i dobrovoljnoj bolničarki.

Radnja predstave dešava se posljednjeg dana života velike slikarke u sobi u Valjevskoj bolnici početkom aprila 1915. godine, gdje je oboljela od pjegavog tifusa u vrijeme ratnog vihora u Srbiji.

Lik Nadežde tumači Biljana Đurović, koja je sama adaptirala tekst, pored nje ovu monodramu potpisuju i režiser Božidar Đurović, scenograf i kostimograf Marina Medenica Vukasović i kompozitor Svetislav Božić.

Glumica Đurović je za svoj umjetnički rad višestruko nagrađivana, a osvojila je i niz nagrada za monodramu „Nadežda Petrović“ u Rusiji, Bugarskoj, Albaniji, Makedoniji, Republici Srpskoj.

Monodrama „Nadežda Petrović“ nastala je u produkciji zemunskog festivala monodrame i pantonime 2015. godine, povodom stogodišnjice od smrti legendarne slikarke.

Predstava u Domu kulture na Han Pijesku počinje od 19.00 časova , a ulaz je pet KM. Organizator je Centar za omladinu i sport „Pogled“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare