Sutra počinju svečanosti povodom Spasovdana

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Istočno Novo Sarajevo, povodom Dana opštine i krsne slave ove lokalne zajednice Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, sutra će upriličiti spasovdansku akademiju na Trgu Srbija, nakon čega će svečano biti otvorena nova sportska dvorana.

Iz Opštinske uprave je najavljeno da će svečanoj akademiji, koja počinje u 18.00 časova, kao i otvaranju dvorane prisustvovati najviši predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u Republici Srpskoj i institucijama BiH.

Prema programu obilježavanja Spasovdana, rukovodstvo opštine i načelnik Jovan Katić sastaće se sutra u 10.30 časova sa predstavnicima grada Trebinja, dok će u 12.30 časova u prostoru nove sportske dvorane biti otvorena „Hercegovačka kuća“.

U 14.00 časova Katić bi trebalo da ugosti delegaciju opštine Budva, a izjave za novinare predviđene su na Trgu Srbija nakon ovog sastanka.

Predviđeno je da u 15.00 časova bude održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u novoizgrađenoj sportskoj dvorani.

Na dan Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdan, u četvrtak 10. juna, u Hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima biće služena Sveta liturgija u 9.00 časova, nakon čega će u porti hrama biti održana litija.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo će u 12.00 časova položiti vijence i odati počast poginulim borcima ispred Spomenika „Slava srpskom borcu“.

Od 19.00 časova u foajeu Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo biće otvorena izložba fotografija „INSpiracija“, te uručene nagrade autorima fotografija.

Za 19.30 časova na Trgu Republike Srbije planiran je koncert Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Opština Istočno Novo Sarajevo proslaviće Dan i krsnu slavu ove godine u skromnijim uslovima zbog epidemije virusa korona, ali uz raznovrstan program, navode iz Kabineta načelnika.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare