Sutra počinje predstavljanje na Beogradskom sajmu knjige

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo sutra će početi predstavljanje na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga promocijom djela „Andrićeva slika Bosne na razmeđu poetike i ideologije“ akademika Staniše Tutnjevića i „Knjiga Petra Kočića“ koju je priredio Duško Pevulja, rekao je Srni portparol Zavoda Dejan Kerleta.

On je naveo da će o ovim veoma značajnim djelima, ali i o Kočiću i Andriću, osim autora i priređivača, govoriti i profesor Ranko Popović.

„Smatramo da ova promocija spada među najznačajnije kojima se izdavači iz Republike Srpske predstavljaju na ovogodišnjem sajmu“, rekao je Kerleta i dodao da će Zavod promociju početi od 18.00 časova sutra na štandu Republike Srpske.

Kada je riječ o stručnim knjigama, Kerleta kaže da je Zavod ove godine izdvojio dvije „Regionalna geografija BiH“ Gorana Mutabdžije i „Menadžment u obrazovnim institucijama“ Predraga Damjanovića koje će biti promovisane u srijedu, 23. oktobra, na štandu Srpske od 17.00 časova.

Prema njegovim riječima, neizostavne su promocije najboljih romana sa ovogodišnjeg konkursa „Zlatna sova“, odnosno djela Gorana Labudovića Šarloa „Vetruška u danima neba“, Lebrehta Gašpara „Neprevodivi rečnik sinonima“ i Šćepana Aleksića „Čekajući žutu vojsku“.

Promocija nagrađenih romana planirana je u sali „Vasko Popa“ u srijedu, 23. oktobra, od 18.00 časova.

„Pripremili smo zanimljive promocije za djecu i mlade, a riječ je o knjigama `Upoznajte Gagarina najšašavijeg psa u svemiru` autora Berislava Blagojevića i `Izbor iz poezije za djecu savremenih pisaca iz Republike Srpske` koji su priredile Željka Pržulj i Marijana Mitrić koje ćemo promovisati u četvrtak od 12.30 časova na štandu Republike Srpske“, rekao je Kerleta.

On je napomenuo da su za kraj predstavljanja na Beogradskom sajmu ostavili pobjednički roman za djecu i mlade sa ovogodišnjeg konkursa „Sovica“ – „Nije Instagram guma na biciklu“ autora Vladimira Kalamade koja će biti promovisana u četvrtak, 24. oktobra, u 16.00 časova u sali „Dobrica Erić“.

Kerleta podsjeća da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva sva svoja najnovija i najznačajnija izdanja predstavlja, kao i svih prethodnih godina, na sopstvenom štandu u Hali jedan Beogradskog sajma, a većinu promocija, osim predviđenih sala, zakazali su na štandu Republike Srpske.

Kerleta ističe da je Zavod i ove godine upriličio brojne popuste na svoja izdanja izložena na štandu u Hali jedan Beogradskog sajma knjiga.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare