Sutra počinje obilježavanje jubileja Kamernog hora za crkvenu muziku i pojanje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Jubilej dvadeset godina Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće obilježen od 21. do 23. maja nizom prigodnih manifestacija u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Jubilarni koncert biće održan sutra u 19.00 časova u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu bez publike, uz televizijsko snimanje BHRT-a.

U subotu, 22. maja, u 19.00 časova u Amfiteatru „Dr Veljko Vuletić“ na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće organizovane izložba arhivske građe Kamernog hora /cjelodnevna postavka/, promocija spomenice – monografije „Dvadeset godina Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije“ autora Rada Radovića, te promocija štampanog izdanja albuma /kompakt-diska – Dogmatik.

U nedjelju, 23. maja, planirano je odgovaranje Kamernog hora na Svetoj liturgiji u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu, koja će početi u 9.00 časova.

Proslavu jubilaja organizuju Udruženje građana Kamerni hor Istočno Sarajevo u suorganizaciji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu i Muzičkom akademijom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments