Sutra počinje 17. Međunarodni festival malih scena i monodrame

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sutra počinje 17. Međunarodni festival malih scena i monodrame.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Nedeljko Zelenović rekao je da su u zvaničnoj konkurenciji četiri pozorišne predstave i četiri monodrame.

On je naveo da će publika moći da pogleda monodrame „Kabares Kabarei“ Zijaha Sokolovića, „Reče mi jedan čo`ek, ćeraćemo se još kad budem bio mlađi“, u režiji Petra Božovića, koji i igra u monodrami, „Deset naprema jedan“, projekat glumice Tatjane Kecman i „Najposlije kraj“ prema tekstu Pitera Turinija, u režiji Blagoja Micevskog, a monodramu će igrati Aleksandar Kopanja.

Zelenović je dodao da će biti izvedene predstave „Kraljica smeha“ u izvođenju glumaca Scene „Maska“ Šabac, „Krivica“ u režiji Nikole Pejakovića i izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske,“Ne igraj na Engleze“, prema tekstu Vladimira Đurđevića u izvođenju Grad teatra Gradiška, predstava Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda „Bunar“ u režiji Egona Savina.

Prema njegovim riječima, na festivalu će biti dodijeljene nagrade za najbolju kamernu predstavu i najbolju monodramu, a biće proglašeni i najbolji glumac i glumica festivala.

Zelenović je naglasio da je svečano otvaranje festivala planirano za sutra u 19.00 časova, a zatvaranje festivala i dodjela nagrada u subotu 8. decembra u 20.00 časova.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Istočno Sarajevo i opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare