Sutra parastos za 45 poginulih srpskih boraca

0

Dvadeset osam godina od stradanja 45 boraca Vojske Republike Srpske u Žepi biće obilježeno sutra, bez organizovanog okupljanja zbog epidemiološle situacije, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina.

„Stradanje srpskih boraca u Žepi najtragičniji je događaj i jedan od najtužnijih datuma u novijoj istoriji Pala“, istakao je Parađina.

Parađina je pojasnio da tog dana neće biti organizovanog okupljanja i prevoza za porodice poginulih boraca, saborce i učesnike ovog događaja, već će ovogodišnje obilježavanje biti održano u skladu sa Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja više od 50 lica.

Prema njegovim riječima, obilježavanje će biti upriličeno odlaskom delegacija boračkih organizacija Pala i Istočnog Starog Grada, sveštenika i predstavnika vlasti ovih lokalnih zajednica, a nakon parastosa delegacije će položiti vijence na Spomen-obilježje.

On je podsjetio da je kobnog 4. juna 1992. godine, i pored određenih dogovora bivše JNA sa muslimanskim oružanim snagama, na zadatku dostavljanja pomoći, hrane, vode i opreme pripadnicima JNA koji su opsluživali tv-repetitor Zlovrh, poginulo 45 pripadnika VRS, uglavnom sa Pala.

Parađina je naglasio da se i na tom tužnom primjeru pokazalo sve licemjere neprijateljske muslimanske strane koja je izigrala dogovor sa JNA.

„Taj događaj je tragičan za Pale i za legendarnu Romaniju“, rekao je Parađina.

Taj datum, naglasio je on, mora biti ucrtan u kalendar značajnih događaja u opštini Pale, prema kojem svi treba da se odnose sa dužnom pažnjom i pijetetom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare