Sutra o paušalnom iznosu boravišne takse

0

Skupština grada Istočno Sarajevo sutra bi trebalo da utvrdi paušalni iznos boravišne takse za ugostitelje na području grada.
Odluka Skupštine grada trebalo bi da utvrdi paušalni iznos boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i sobi za iznajmljivanje u visini od 30 KM za svaki krevet na godišnjem novu, saopšteno je iz Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Broj kreveta kod ugostitelja utvrđuje se na osnovu podataka iz Prijave o iznosu obračunatog paušalnog iznosa boravišne takse dostavljene nadležnom organu Poreske uprave Republike Srpske.

Odbornici bi trebalo da donesu i odluku o koeficijentima za utvrđivanje plata gradskih funkcionera za ovu godinu.

Ovom odlukom biće utvrđeni koeficijenti za obračunavanje plata gradonačelnika, predsjednika Skupštine, zamjenika gradonačelnika i potpredsjednika Skupštine grada.

Koeficijent za utvrđivanje plata gradskih funkcionera utvrđuje se na osnovu prosječne plate zaposlenih u Gradskoj upravi i broja stanovnika grada Istočno Sarajevo.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice je i Nacrt revidirane strategije razvoja grada za period 2016-2020. godina, kao i izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza na području grada za 2015. godinu i prijedlog mjera za poboljšanje.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare