Šupić i Ramić o projektima u oblasti poljoprivrede

0

HAN PIJESAK – Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH /FBiH/ pomoći će u finansiranju projekata u oblasti poljoprivrede na području opštine Han Pijesak, u kom postoje potencijali, i gdje bi bili zaposleni povratnici, dogovoreno je danas na sastanku federalnog ministra Edina Ramića i načelnika opštine Han Pijesak LJubivoja Šupića.

Ramić je naveo da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima, sanaciji makadamskih puteva i drugim projektima na području opštine.

Šupić je rekao novinarima, nakon sastanka, da je sa ministrom razgovarao o zapošljavanju povratnika na poljoprivrednim gazdinstvima na području ove opštine.

Prema njegovim riječima, povratnici bi se bavili proizvodnjom mesa i mlijeka, kao i drugih proizvoda na farmama, a opština bi učestvovala u sufinansiranju određenih projekata.

Šupić je naveo da je razgovarano i o finansijskoj pomoći ovog ministarstva izgradnji farme za uzgoj oko 11.000 tovnih pilića u mjestu Podžeplje kod Han Pijeska i o sanaciji makadamskih puteva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare