Studenti muzičke akademije održali koncert

0

VIŠEGRAD – Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su koncert u bioskopu „Doli Bel“ u Andrićgradu, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske i 127 godina od rođenja Ive Andrića.

Prodekan za umjetnički i naučno-istraživački rad Muzičke akademije Biljana Štaka rekla je da je ovo prilika da se predstave višegradskoj publici.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović izrazila je zadovoljstvo što su studenti i profesori Muzičke akademije uveličali Dan biloliotekara.

„Bibliotekari su vezani za ime i djelo Ive Andrića i zato su odabrali dan Andrićevog rođenja za Dan bibiliotekara. Ivo Andrić je putokaz mnogim biblitekama, a svoj fond Nobelove nagrade je podijelio bibiotekarima BiH“, podsjetila je Mijatovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština podržava sve kulturne manifestacije u ovoj lokalnoj zajednici.

Organizatori koncerta su Društvo bibiliotekara Republike Srpske, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i opština Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare