Studenti i srednjoškolci upoznati o prednostima životnog osiguranja

0

Na Ekonomskom fakultetu Pale održana je radionica „Finansijska pismenost“ tokom koje su učesnici upoznati o osnovama autoodgovornosti i osiguranja od nezgoda, osiguranja imovine i života, o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i njegovim prednostima.

Radionicu je organizovalo Udruženje ekonomista Republike Srpske povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta Pale.

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale Marko Đogo rekao je da je ovo neka vrsta prevencije i da je današnja radionica namijenjena studentima i srednjoškolcima.

Đogo je dodao da je u okviru obilježavanja Dana Fakulteta organizovan niz različitih aktivnosti.

Član Udruženja ekonomista Republike Srpske /Svot/ Miloš Grujić rekao je novinarima da situacija na terenu ukazuje na određene rupe u znanju koje se odnose na medijsku, informatičku, političku pismenost.

„Radimo na povećanju finansijske pismenosti. Situacija na terenu pokazuje da i odrasli i mlađi ne znaju kome da se obrate kada dođe do određenog problema“, naveo je Grujić, koji je poručio građanima da racionalno troše i da štede.

Izvršni direktor Društva za upravljanje evropskim dobrovoljnom penzionim fondom Zdravko Zečević rekao je da su oni treći stub penzijskog osiguranja i jedini takav u Srpskoj koji predstavlja podršku kada dođe treća životna dob.

Zečević je dodao da poslodavcima predstavljaju mogućnost da motivišu zaposlene da štede u ovom fondu, da obezbijede određeno dostojanstvo i standard u budućnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare