Stop ambroziji

0

ZVORNIK – Na području zvorničke opštine realizovan je projekat „Ambrozija napada! Stop!!! Mobilizacija!“, čiji je cilj doprinos smanjenju broja alergijske bolesti izazvane alegrenom ambrozije, zaštita zemljišnih površina i podizanje svijesti o značaju njenog uništavanja.

Predsjednik Regionalnog centra za prevenciju bolesti i promociju zdravlja Zvornik Zagorka Erić rekla je novinarima da je projekat počeo 1. marta okruglim stolom u čiju se organizaciju aktivno uključila opština Zvornik, komunalna policija i poljoprivredna inspekcija, dok je realizovano 30 edukacija kojima je prisustvovalo 837 lica.

„Održano je i osam radnih akcija na uništavanju ambrozije u kojima je učestvovalo 135 lica, emitovana Republička odluka o suzbijanju i uništavanju ambrozije u trajanju od jednog mjeseca, a odštampano je 5.000 edukativnih flajera, koji su distribuisani građanima“, rekla je Erićeva.

Prema njenim riječima, nastojalo se da ciljne grupe budu što raznovrsnije kako bi informacije o štetnosti ambrozije došle do široke javnosti.

„Ciljne grupe bile su učenici, nastavno osoblje, studenti, omladina Crvenog krsta, rukovodstva i stanovništvo mjesnih zajednica, lovci, ribolovci i njihova udruženja i drugi“, rekla je Erićeva.

Erićeva je ocijenila da u svemu ovome ima nešto mnogo teže od uništavanja ambrozije, a to je promjena načina razmišljanja kod ljudi koji misle da je to obaveza svih drugih, samo ne njihova.

Projekat „Ambrozija napada! Stop!!! Mobilizacija“ podržao je Centar za promociju civilnog društva CPCD u sklopu malih grantova zagovaračke kampanje u lokalnim zajednicama i Ambasada Švedske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare