Што више промовисати могућност студирања у Русији

0

БАЊАЛУКА – Виши научни сарадник Руског дома у Београду Георгије Енгељгарт истакао је потребу да се у Републици Српској што више промовише могућност студирања у Русији.

Енгељгарт је рекао да се током другог дана Међународног фестивала „Дани Русије у Републици Српској“, који се одржава у Бањалуци, представљају могућности високог образовања Руске Федерације и ступендије које Руски дом нуди студентима Српске.

Он је појаснио да се могућност студирања у Русији односи на сва три студијска циклуса и више врста специјализација и усавршавања.

„Из године у годину шири се лепеза програма које Русија нуди. Наша је дужност да све више упознајемо заинтересоване младе колеге о могућностима сарадње са колегама у Русији“, рекао је Енгељгарт новинарима.

Одговарајући на питање о актуелним политичким дешавањима и резолуцији о Сребреници, Енгељгарт је рекао да је званични став Русије да никако не може подршати резолуцији као један веома пристрасан политички потез земаља које су стварно криве и одговорне за стварне и највеће геноциде у историји човјечанства.

„Све то изгледа врло непримјерно. Русија не може да то подржава. Став наше земље је ту апсолутно јасан“, истакао је Енгељгарт.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare