Stipendije za 42 uspješna studenta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 42 uspješna studenta sa područja ove lokalne zajednice, ukupne vrijednosti 42.000 KM.

Božović je novinarima rekao da će studentima do kraja godine biti isplaćeno po 1.000 KM u četiri mjesečne rate.

„Prvobitno je bilo planirano stipendiranje 30 studenata, međutim, 42 je ispunilo uslove i onda smo odlučili da spisak proširimo i iz budžeta opštine obezbijedimo dodatna sredstva“, objasnio je Božović.

On je najavio će od viška budžetskih sredstava biti stipendirani i studenti koji pripadaju nekim socijalnim kategorijama.

Student treće godine farmacije NJegoš Paraš, koji već drugu godinu prima ovu stipendiju, smatra da opština stipendiranjem poboljšava status mladih jer troškovi studija nisu mali.

„Ovo je dobar podsticaj studentima i želim da zahvalim opštinskom rukovodstvu na podršci“, naglasio Paraš.

Brucoš na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu Srđan Lučić, koji je opštinsku stipendiju dobio kao student generacije u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža, rekao je da će mu ova finansijska podrška mnogo značiti u daljem školovanju.

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu Teodora Fržović rekla je da joj stipendija mnogo znači u školovanju i daje joj podstrek da bude što uspješnija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments