Steone junice za pet višečlanih porodica

0

ZVORNIK – Međunarodna humanitarna organizacija „Vorld vižn“ donirala je danas za pet višečlanih porodica sa područja zvorničke opštine pet steonih junica, po 750 kilograma koncentrata i po 30 bala sijena za njihovu ishranu.

Vrijednost donacije premašuje 20.000 KM, a steone junice dobile su višečlane porodice koje imaju maloljetnju djecu i slabijeg su materijalnog stanja u mjesnim zajednicama Skočić, Roćević, Malešić, Jasenica i Lokanj.

U posljednjih sedam mjeseci „Vorld vižn“ je zvorničkom stanovništvu pomogao raznim vrstama pomoći čija je ukupna vrijednost viša od 140.000 KM.

U okviru pomoći za sanaciju šteta od prošlogodišnjih poplava ova organizacija finansirala je izgradnju puta u Mjesnoj zajednici Petkovci, zaseok Radovići, te donirala 114 paketa namirnica i 40 paketa sjemenske pšenice i vještačkog đubriva, dok je za višečlane porodice slabijeg materijalnog stanja donirala 13 plastenika veličine po 100 metara kvadratnih, te pet steonih junica.

Kad je riječ o zvorničkoj opštini, „Vorld vižn“ spada u red najvećih, ali i najoperativnijih donatora, počev od konstatovanja potrebe za pomoći do njene realizacije na terenu, saopšteno je iz lokalne samouprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare