Stanje dosta dobro

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području grada Istočno Sarajevo stanje je trenutno dosta dobro, svi putni pravci su prohodni, pa i do najudaljenijih mjesta, rekao je Srni gradonačelnik Vinko Radovanović.
Radovanović je istakao da je, od šest opština u sastavu grada, jedino opština Sokolac proglasile prestanak vanrednog stanja.

On je istakao da sada najveći problem na području grada predstavlja odvoz smeća zbog nemogućnosti pristupa kontejnerima i deponijama, ali se intenzivno radi na tome da se i taj problem riješi.

„Došlo je do topljenja snijega, ali za sada nema velike opasnosti od poplava“, rekao je on i dodao da se situacija na terenu prati.

Prema njegovim riječima, štabovi za vanredne situacije i Civilna zaštita imaju planove djelovanja, a pročišćavaju se i odvodi kako bi usljed otapanja snijega mogli primiti svu vodu.

Radovanović je naglasio da je danas nastava u svim pškolama na području grada počela, jer su prestali razlozi zbog kojih je bila obustavljena.

Radovanović je naglasio da je grad Istočno Sarajevo zbog niskih temperatura i velike potrošnje ogreva opštini Sokolac obezbijedio 20 tona uglja za zagrijavanje osnovne i srednje škole.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare