SŠC „Pale“ pobjednik 10. sajma učeničkog preduzetništva

0

04.05.2013. godine u Sarajevu je održan 10. sajam učeničkog preduzetništva u organizaciji Business Innovation Programs-a. Na sajmu je učestvovalo i takmičilo se 120 omladinskih preduzeća (oko 650 učesnika, učenika i nastavnika) iz BiH. Učenici su se takmičili u tri kategorije: najbolji proizvod, najbolji štand i najbolji biznis plan.

Podijeljene su nagrade za prvo, drugo i treće mjesto u svim kategorijama i na kraju je izabran pobjednik takmičenja, odnosno preduzeće koje je najbolje u svim kategorijama. Nagrada za pobjednika je odlazak u ljetnji kamp u Sutomore, sa pobjednicima iz Srbije, Crne Gore i Norveške.

Srednjoškolski centar Pale su predstavljali učenici zanimanja građevinski tehničar, podijeljeni u 3 grupe-preduzeća po 5 učenika. Svi učenici su sjajno predstavili školu, a učenici preduzeća „Sklopi-rasklopi“, (SŠC Pale) su odabrani za sveukupnog pobjednika takmičenja. Pobjedničku ekipu se predstavljali:  Đorđe Vukašinović, Milan Đurđević, Aleksandar Živković, Nemanja Šuka i Dejan Plemić, svi učenici trećeg razreda, zanimanja građevinski tehničar. Učenike je pripremila i vodila profesorica Olivera Knežević.

Ovo je treći put da su Paljani sveukupni pobjednici takmičenja i da borave u ljetnjem kampu-Sutomore, a taj uspjeh nadopunjuju nagrade za prvo i treće mjesto u pojedinim kategorijama prethodnih godina. SŠC Pale je 2009. godine proglašen za najuspješniju školu u BIP-programu, koja je organizator  takmičenja.

Sajam je bio takmičarskog karaktera za srednje škole, a naša osnovna škola, OŠ Srbija je imala tu čast da bude gost sajma i predstavi svoje proizvode kao jedna od tri osnovne škole iz BiH i jedina osnovna škola iz RS. Učenici osnovci, od V do IX razreda, predstavili su svoju „Kreativnu radionicu“, odnosno proizvode iz iste, uz pomoć svojih nastavnica. Ovo je prvo takvo iskustvo za mališane iz osnovne škole, koji su zadovoljni i srećni zbog učešća na istom, a kao pohvalu za njihovu istrajnost jer su na sajmu ostali do zatvaranja i proglašenja pobjednika, dobili su zahvalnice i skromne poklone od BIP-a.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/bip-takmicenje-preduzetnistvo-2013/] width=[54] height=[54] title=[SŠC Pale i OŠ Srbija učesnici 10. sajma učeničkog preduzetništva] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare