Srednjoškolskom centru oprema vrijedna 9.800 KM

0

ZVORNIK- Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ iz Zvornika dobio je od Unicefa nastavna sredstva, donaciju vrijednu oko 9.800 dolara.
Direktor ove srednjoškolske ustanove Biljana Pisić rekla je danas novinarima da su nastavna sredstva namijenjena za kabinete biologije, fizike, hemije, a dio opreme predviđen je za fiskulturnu salu.

„Oprema za kabinet biologije sastoji se od kostura i organa koji su značajni za časove anatomije, ali i druge predmete koji se izučavaju u medicinskoj školi“, navela je Pisićeva i dodala da će oprema za kabinet hemije biti isporučena do kraja septembra.

Prema njenim riječima, oprema za kabinet fizike je veoma značajna jer se bez adekvatnih nastavnih sredstava ne mogu izvoditi laboratorijske vježbe.

„Oprema za kabinet fizike za nas predstavlja podstrek za stvaranje boljih rezultata jer skoro svake godine neko od učenika ovog srednjoškolskog centra ima prvaka na republičkom takmičenju iz fizike ili matematike“, naglasila je Pisićeva.

Ona je podsjetila da je Unicef, zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, pomogao školama u opštinama koje su prošle godine bile pogođene poplavama.

Pisićeva je podsjetila da su izvršene sve pripreme za početak školske godine u ovoj školi, koju pohađa oko hiljadu učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare