Specijalna bolnica dobija dijagnostički blok

0
Specijalna bolnica dobija dijagnostički blok

MILIĆI – U Specijalnoj bolnici iz hirurških oblasti “Boksit” u Milićima realizuje se niz projekata iz oblasti zdravstvene dijagnostike i hirurgije, s ciljem proširenja obuhvata medicinskih disciplina i podizanja kvaliteta usluga, izjavio je Srni direktor bolnice Milan Vidović.
On je dodao da je u završnoj fazi obnova i opremanje prijemno-dijagnostičkog bloka.

“Već imamo nekoliko otvorenih dijagnostičkih kabineta. Tu je rentgen-kabinet, laboratorijska dijagnostika, potom, hirurški i gastroenterološki, a uskoro će biti i kardiološki kabinet”, naveo je Vidović.

On je ocijenio da će to podići kvalitet usluga, jer će, osim specijalističkog medicinskog centra, u kojem ordiniraju ugledni profesori-konsultanti, imati i prijemo-dijagnostički blok.

Vidović je dodao da je ova bolnica prije nekoliko dana počela pružati i usluge iz oblasti očne hirurgije, te da je ova ustanova opremljena visoko- sofisticiranom aparaturom, neophodnom za tu hiruršku granu.

Operacije će raditi hirurški tim na čelu sa profesorom Perom Aleksićem, koji je istaknuti stručnjak iz oblasti očne hirurgije.

“Već smo uradili 13 uspješnih operacija, i to u jednom danu. Operacije su vrlo efektivne, ne traju duže od pola sata, a pacijenti ne ostaju duže od sat vremena u bolnici i vraćaju se kući. Već naredne sedmice imamo najavljeno novih dvadesetak pacijenata”, rekao je Vidović.

Vidović objašnjava da je Specijalna bolnica kompletirala i opremu za laparoskopsku hirurgiju i da uskori počinje da pruža usluge tom hirurškom metodom.

“Ostale hirurgije rade već po ustaljenom ritmu. To su klasična abdominalna hirurgija i urološka hirurgija, a obavljene su i dvije uspješne operacije karotidne arterije, tako da milićka bolnica postaje prepoznatljiva ne samo u regionu, nego i šire”, rekao je direktor Vidović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments