Za asfaltiranje puteva biće izdvojeno pet miliona KM

0
Za asfaltiranje puteva biće izdvojeno pet miliona KM

FOČA– Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su odluku o asfaltiranju puteva na području opštine prema kojoj će za ove namjene u narednih deset godina biti izdvojeno pet miliona KM i to iz sredstava obezbijeđenih prodajom šumskih sortimenata.

Odluka je, na zahtjev predlagača, naknadno uvrštena na dnevni red skupštinskog zasjedanja, što je izazvalo protivljenje opozicionih odbornika NDP-a koji su nezadovoljni napustili sjednicu i prije izjašnjavanja o ovoj tački.

Opozicija smatra da se naknadnim uvrštavanjem ove tačke u dnevni red krši Poslovnik o radu Skupštine.

Način finansiranja asfaltiranja puteva za njih je ravan kreditnom zaduženju, što su ocijenili nerealnim i nepotrebnim. Oni smatraju da je riječ o predizbornim potezima aktuelne vlasti.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić objasnio je da nije riječ o kreditnom zaduženju ili opterećenju opštine nego da će finansiranje ugovorenog posla biti obezbijeđeno u narednih deset godina, tako što će se izvođaču radova isplaćivati u 120 mjesečnih rata iz sredstava dobijenih od šumskih sortimenata.

„Većina ulica i putnih pravaca na području opštine Foča na ovaj način biće asfaltirana u roku od godinu dana, a ukupno će se raditi 28 putnih pravaca. U pitanju su prioriteti, u skladu sa zaključcima lokalnog parlamenta i prijedlozima mjesnih zajednica, a na ovu odluku čekalo se zbog pribavljanja saglasnosti od nadležnih ministarstava“, objasnio je Mašić.

Izvršna vlast se obavezala da će ispoštovati primjedbe pojedinih odbornika da se određena sredstva iz ove odluke relociraju na asfaltiranje prioritetnih putnih pravaca i u mjesnim zajednicama Brod na Drini, Kuta i Dragočava.

Osim odluke o asfaltiranju, na dnevni red naknadno je uvrštena, a potom i usvojena, odluka o ustupanju na korišćenje dijela prostora Akva parka „Ušće“ Sportskom savezu opštine Foča u tekućoj sezoni, za obavljanje trgovinske i ugostiteljske djelatnosti.

Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Foča saopštio je da od danas u Skupštini opštine Foča djeluje klub odbornika pod nazivom Ujedinjeni klub.

Klub čine predsjednik Momčilo Stanušić, zamjenik predsjednika Mladen Čančar i član Mladen Kulić, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske, koja navodi da se ovim pokazuje da stranka bilježi konstantan rast članstva i da se uspješno etablira kao važan politički subjekt u Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare