Mrda uručila donaciju Dječijem odjeljenju Matične biblioteke

0
Mrda uručila donaciju Dječijem odjeljenju Matične biblioteke

ISTOČNO SARAJEVO – Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijela Mrda danas je Dječijem odjeljenju Matične biblioteke Istočno Sarajevo uručila dio donacije Zavoda za udžbenike Srbije, koji se sastoji od knjiga za predškolski uzrast, te literature za školsku lektiru.

“Obratila sam se Zavodu za udžbenike Srbije da gradu Istočnom Sarajevu pomognu donacijom novog knjižnog fonda jer smo od škola i direktora Matične biblioteke Nataše Trifković dobili informaciju da bi bilo neophodno obnoviti knjižni fond, posebno kada je riječ o školskoj lektiri”, izjavila je Mrda novinarima.

Prema njenim riječima, Zavod za udžbenike Srbije rado se odazvao ovom pozivu i donirao 550 knjiga školske literature i knjiga za dječiju čitalačku publiku.

“Riječ je o knjigama, uglavnom za predškolski i školski uzrast, raznolika je ponuda od bajki, priča za najmlađe do izbora iz srpske nacionalne i svjetske književnosti”, precizirala je Mrda i dodala da će donaciju rasporediti na nekoliko opština i ustanova na području Sarajevsko-romanijske regije.

Ističući da biblioteke pomažu razvijanju čitalačkih navika kod najmlađih i očuvanju u starijim uzrastima, ali i očuvanju srpskog jezika i književnosti, te ćiriličnog pisma, Mrda je ocijenila da će i ova donacija pomoći ostvarenju ovih vrijednosti.

Zahvaljujući za dobijenu donaciju direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Trifković rekla je da je svaka donacija dobrodošla.

“Skoro tri hiljade djece sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža upisano je u našu biblioteku i njeno Dječije odjeljenje, to su djeca koja pohađaju škole i vrtiće i kojima svakodnevno pružamo usluge putem biblioteke i raznih edukativnih radionica”, navela je Trifkovićeva i dodala da samo Dječije odjeljenje broji oko šest hiljada naslova.

Ona je istakla da je Matična biblioteka otvorena za saradnju i da svi koji imaju višak knjiga mogu da ih poklone ovoj ustanovi.

Mrda i Trifkovićeva današnji susret iskoristile su i za razgovor o stanju u Matičnoj biblioteci, te tome u kojoj će mjeri novi Zakon o bibliotečkoj djelatnosti u Srpskoj uticati na unapređenje rada ove ustanove.

Mrda je najavila da će narednih dana posjetiti i druge ustanove na području Sarajevsko-romanijske regije kako bi im uručila ostatak donacije Zavoda za udžbenike Srbije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments