Spasovdanske svečanosti od 4. do 8. juna

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Spasovdanske svečanosti povodom slave i dana opštine Istočno Novo Sarajevo biće održane od 4. do 8. juna, uz bogat kulturno-umjetnički program, najavljeno je iz Opštinske uprave.

Ovogodišnje Spasovdanske svečanosti biće otvorene u utorak, 4. juna, projekcijom dokumentranih filmova iz Republike Srpske „Sarajevska krvava košulja“ autora Snježana Lalovića, „Suvenir“ autora Milovana Pandurevića i „Povratak južnim planinama“ autora Slavka Milanovića, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova.

U srijedu, 5. juna, u 18.00 časova u Hramu Svetog Varnave Ispovjednika na Vranješu biće služeno večernje, nakon čega će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova biti priređena svečana Spasovdanska akademija.

Na Spasovdan u četvrtak, 6. juna, u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama u 9.00 časova biće služena sveta liturgija, nakon koje će na Vojničkom groblju na Vracama u 11.00 časova biti obilježen dan Prve sarajevske mehanizovane brigada.

Slavski obred i ručak biće upriličen u restoranu „Bob“ u Miljevićima u 12.00 časova, slavska litija trebalo bi da krene ispred zgrade opštine Istočno Novo Sarajevo u 18.00 časova, a nakon toga predviđeno je polaganje cvijeća na Spomeniku „Slava Srpskom borcu“, preko puta opštine.

Godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva „Slavija“ biće održan u Sportskoj dvorani „Slavija“ u 20.00 časova.

U petak, 7. juna, u Lovačkom domu na Tvrdimićima sa početkom u 12.00 časova biće održan istorijski čas, dok će u parku „Gavrilo Princip“ u 20.00 časova biti upriličen koncert grupe „Galija“.

Spasovdanske svečanosti biće završene u subotu, 8. juna, manifestacijom Dani izvorne pjesme u prostorijama Mjesne zajednice Toplik – Tilava u 17.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare