Sokolići prikupili pomoć za lica sa invaliditetom

0

VIŠEGRAD – Oko 70 članova sportske sekcije „Bambi soko“ Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna sakupilo je pomoć u hrani, odjeći i vaskrišnjim jajima, koja je danas uručena korisnicima Doma za lica sa invaliditetom na brdu Okolišta kod Višegrada.

Predsjednik Kluba Miroslav Vuković rekao je da su u prikupljanju pomoći učestvovavli mališani – članovi fudbalskog tima „Bambi soko“, njihovi roditelji i rukovodstvo kluba kako bi pomogli licima sa invaliditetom na Okolištima, kojih ima iz cijele BiH.

Sveštenik Dragan Vukotić rekao da je u prikupljanju pomoći učestvovala i Srpska pravoslavna crkva kako bi korisnike Doma obradovali za vaskršnje praznike.

„Učinili smo to da pomognemo upravi Doma da radost Vaskrsa uđe i među korisnike ove velike porodice“, rekao je Vukotić.

Na pomoći je zahvalio direktor Doma Zoran Vasiljević, koji je podsjetio da u njemu živi 178 korisnika o kojima danonoćno brinu 64 radnika.

„Dom se izdržava sredstvima opština iz kojih su korisnici, koja su neredovna i preživljavamo zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srpske i pomoćima kao što je ova, koja svjedoči da mnogi u gradu brinu o onima koji ovdje žive“, rekao je Vasiljević.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare