Sokolac i okolna sela od jutros bez vode

0

SOKOLAC – Potrošači koji se snabdijevaju sa vodovoda „Bioštica“ na području Sokoca ostali su bez vode od ranih jutarnjih časova zbog kvara na elektromreži sa koje se napajaju crpne pumpe na izvorištu, rečeno je Srni u preduzeću Vodovod i kanalizacija /VIK/ „Vrelo Bioštica“.

U ovom preduzeću u stečaju podsjećaju da se sa vodovoda „Bioštica“ na području opštine Sokolac napaja oko 80 odsto potrošača.

Upravnik Radne jedinice „Elektrodistribucije“ Sokolac Blaženko Bulajić potvrdio je Srni da je jako nevrijeme poslije ponoći prouzrokovalo prekid na dalekovodu „Novo Selo“ i da se radi na otklanjanju kvara.

On je naveo da su ekipe bile riješile problem prespajanjem na dio dalekovoda „Kaljina“ koji je alterantivni pravac za vodovod, ali je ponovo došlo do kvara, zbog kojeg su crpne pumpe ostale bez struje, a glavni rezervoar na vodovodu „Bioštica“ bez vode.

Bulajić je naglasio da su ekipe montera iz elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Sokočani dobili vodu

SOKOLAC – Kvar na dijelu 10-kilovoltnog dalekovoda „Novo Selo“ otklonjen je u prijepodnevnim časovima i crpne pumpe na vodovodu „Bioštica“ ponovo su u funkciji, rečeno je Srni u sokolačkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“.

U ovoj radnoj jedinici navode da su na dijelu dalekova „Kaljina“ bez napona četiri trafostanice prema selu Drapnići, pa je bez struje trenutno dvadesetak potrošača.

Ekipe su ne terenu i rade na otklanjanju kvara, dodaju u „Elektrodistribuciji“.

U preduzeću Vodovod i kanalizacija „Vrelo Bioštica“ potvrdili su da su potrošači na području Sokoca i okolnim selima dobili vodu nakon sedam časova prekida u snabdijevanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments