SNSD, Šešeljev SRS, SZDS i SNS potpisali koalicioni sporazum

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinski odbori SNSD-a, Srpske radikalne stranke /SRS/ „Dr Vojislav Šešelj“, Saveza za demokratsku Srpsku /SZDS/ i Srpske narodne stranke /SNS/ iz Istočnog Novog Sarajeva potpisali su danas koalicioni sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji i podršci kandidatu SNSD-a za načelnika ove opštine LJubiši Ćosiću. Svaka od ovih stranaka ići će na predstojećim lokalnim izborima u oktobru samostalno sa svojom kandidatskom listom delegata za Skupštinu opštine.


Predsjednik Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Istočno Sarajevo Mladen Zirojević pozdravio je potpisivanje sporazuma i istakao da je ova stranka u okviru ozbiljnih priprema, kako bi već u oktobru preuzela odgovornost upravljanja opštinom Istočno Novo Sarajevo, partnerskim partijama prezentovala dokument Programa razvoja opštine Istočno Novo Sarajevo koji su one podržale.

Prema njegovim riječima, došlo je vrijeme da se dosadašnja neuspješna vlast, a čemu broje brojni egzaktni podaci, zamijeni.

„Ova koalcija ima kapacitet da uspostavi mnogo bolju međusobnu saradnju sa Vladom Republike Srpske kako bi realizovala brojne infrastrukturne projekte i ojačala ekonomsku situaciju u opštini“, rekao je Zirojević na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma.

On je naveo da će izborni rezultati svake od partija biti određujući parametar kako će i na koji način biti podijeljena vlast.

Predsjednik OO SRS „Dr Vojislav Šešelj“ Dejan Šantić rekao je da se ova stranka odlučila da ozvaniči saradnju sa SNSD-om radi poboljšanja kompletne situacije u opštini.

„Program koji nam je ponudio SNSD gotovo je identičan programu SRS-a“ – tvrdi Šantić.

Predsjednik OO SZDS-a Jovo Šehovac rekao je da se situacija u opštini ne kreće u pravcu kako bi to željeli građani i da su potrebne promjene koje ne može donijeti garnitura koja trenutno obavlja vlast.

U ime SNS-a sporazum je potpisao predsjednik OO Milorad Bobić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare