Snijeg odsjekao devet sela

0

HAN PIJESAK – Putevi do devet sela u mjesnim zajednicama Pjenovac i Podžeplje na području opštine Han Pijesak nisu prohodni zbog snijega.
Zamjenik komandanta Opštinskog štaba Civilne zaštite ove opštine Mile Golijan rekao je danas Srni da je mehanizacija na terenu i da je u toku čišćenje ovih lokalnih puteva.

„Za čišćenje lokalnih puteva angažovane su mašine Šumskog gazdinstva `Visočnik`         sa Han Pijeska i `Tehnometala` iz Vlasenice, a iznajmljene su i dvije mašine AD `Zvornikputeva` i jedna privatna.          Regionalni pravac održavaju ekipe preduzeća `Romanijaputevi` sa Sokoca“, naveo je Golijan.

Prema njegovim riječima, snabdijevanje Han Pijeska i ostalih dijelova opštine vodom i strujom uredno je, a nastava u Osnovnoj školi „Milan Ilić, čiča šumadijski“ i Srednjoj školi odvija se redovno.

On je napomenuo da je za zimsko održavanje puteva u budžetu opštine obezbijeđeno 40. 000 KM, dok je Vlada RS odobrila opštini 50. 000 KM.

Opštinski štab Civilne zaštite Han Pijesak proglasio je 25. januara elementarnu nepogodu na području ove opštin.

Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić najavila je narednog dana da će Vlada odobriti interventnu pomoć od 50.000 KM opštini Han Pijesak.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare