Smotrom KUD-ova otvorene Spasovdanske svečanosti

0
ISTOČNO SARAJEVO – Otvaranjem Prve smotre kulturno-umjetničkih društava /KUD/ Republike Srpske /RS/ “Zlatno kolo”, večeras su u Istočnom Sarajevu, počele “Spasovdenske svečanosti” kojima će i ove godine biti obilježena krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo – Spasovdan.

Prije zvaničnog početka smotre, 15 KUD-ova iz cijele Republike Srpske sa 500 učesnika, prodefilovalo je ulicama Istočnog Sarajeva.

Prema riječima predsjednika Saveza amaterskih KUD-ova Republike Srpske Mladena Krsmana, riječ je o prvoj zvaničnoj organizovanoj smotri Saveza, koja će sljedeće godine postati i takmičarskog karaktera.

“Ova manifestacija će svojim radom dići kvalitet rada u KUD-ovima i podići nivo organizacije u folkfloru uopšte”, rekao je Krsman Srni.

Biti domaćin Prve smotre kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske, a posebno u okviru “Spasovdanskih svečanosti” ogromno je priznanje za opštinu Istočno Novo Sarajevo, kaže načelnik opštine Gojko Drašković.

Program obilježavanja “Spasovdanskih svečanosti”, istakao je Drašković, trajaće do 26. maja. Uključiće niz kulturno-umjetničkih manifestacija, defile maturanata-srednjoškolaca i svečanu akademiju na kojoj će, povodom 20.godina opštine, zaslužnim pojednicima biti dodijeljene i prigodne nagrade i priznanja za doprinos razvoju opštine.

Ove godine, ističe načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, kulturni događaji u okviru manifestacije biće održani u svim mjesnim zajednicima, tako da će svi građani sa područja opštine imati priliku da joj prisustvuju.

“Pozivam sve građane da uključe u obilježavanje Krsne Slave naše opštine, kako bi joj dali na značaju, kao i da nastavimo da jedinstveno gradimo ovu lokalnu zajednicu”, rekao je Drašković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments