Smanjen dotok vode na Hirdroelektrani „Višegrad“

0

VIŠEGRAD – Dotok i protok rijeke Drine na pregradnoj brani Hidroelektrane „Višegrad“ jutros je 957 metara kubnih u sekundi, što je za 223 metra kubna manje u odnosu na juče, potvrđeno je u dispečerskoj službi ovog hidroenergetskog objekta.

Rukvodilac službe za spašavanje na vodi u Opštinskom štabu za vanredne situacije Višegrad Srećko Gavrilović rekao je da je nivo vode u akumulacionom jezeru Hidroelektrane „Bajina Bašta“ porastao za 30 centimetara, a da je u Rzavu manji za 90 centimetara.

„Redovno smo u kontaktu sa opštinom Čajetina, gdje se prati stanje sa nivoom vode u vještačkoj akumulaciji u selu Ribnici na Zlatiboru odakle voda dolazi u Crni Rzav“, kaže Gavrilović.

Rukovodilac Radne jedinice „Romanijaputeva“ Bogdan Đukanović potvrdio je da je bilo na desetine odrona na magistralnim i regionalnim putevima i da su svi očišćeni, jedino se u Štrpcima kod Rudog saobraća jednom kolovoznom trakom.

Od niza klizišta po selima najopasnije je u naselju Kosovo Polje, gdje zemlja prijeti stambenom objektu devetočlane porodice Erić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments