Slučaj Renovica: Glavni pretres 31. oktobra

0

Glavni pretres u predmetu protiv bivšeg načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Zorana Renovice, optuženog da je počinio krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, biće održan 31. oktobra u Osnovnom sudu na Sokocu, potvrđeno je Srni u ovoj instituciji. U optužnice se navodi da je Renovica kao službeno lice u vršenju službe zloupotrebom svog položaja grubo zlostavljao, zastrašivao i tjelesno povrijedio maloljetnog Ć.M. čime je počinio krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja.


Osnovni sud na Sokocu potvrdio je 18. jula optužnicu protiv Renovice zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo prilikom premlaćivanja maloljetnika Ć.M. sa Pala.

Policija je 17-godišnjeg Ć.M. pretukla krajem marta na putu Pale – Jahorina, u mjestu Trijanga, a kada su utvrdili da su pogriješili identitet mladića, pustili su ga rekavši da se „našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme“.

Zbog ovog slučaja, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo smijenio je 3. aprila dotadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Renovicu i na tu dužnost imenovan je Radenko Vasiljević, koji je do tada obavljao Funkciju zamjenika načelnika.

Glavni pretres zakazan je za 31. oktobar sa početkom u 10.00 časova, a sudija u ovom predmetu je Milica Vujičić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare