Slavlje maturanata gimnazije i ekonomske škole

0

ČAJNIČE – Svečanim defileom ulicama Čajniča, molitvom u hramu Uspenja Presvete Bogorodice i slavljem u Domu kulture „Filip Višnjić“, maturanti Srednjoškolskog centra „Petar Petrović NJegoš“ obilježili su matursko veče.
Nakon svečanog defilea, kojem je prisustvovao veliki broj građana, maturanti su se uputili u pravoslavni hram, gdje su se ispred čudotvorne ikone Bogorodice- čajničke Krasnice pomolili za zdravlje i sreću u budućem životu.

Protojerej-stavrofor Momir Vasiljević blagoslovio ih je, čestitao završetak školovanja i poželio im sreću u daljem životu, a potom im je uručio prigodne poklone.

Zajedno sa svojim profesorima, maturanti su se sinoć oprostili od srednjoškolskog doba slavljem u čajničkom Domu kulture „Filip Višnjić“.

Gimnaziju i Ekonomsku školu u Čajniču završilo je 39 učenika.

Đak generacije Dimitrije Trivić rekao je da mu je drago što je završio Gimnaziju, te da je pomalo i tužan zbog rastanka sa društvom. „Ovo je bio period kojeg ću se rado sjećati, a školovanje nastavljam na Vojnoj akademiji u Beogradu“, rekao je Trivić.

Direktor škole LJiljana Jovanović rekla je da je ova, kao i prethodne generacije, osim školskom gradivu, učena odgovornosti.

„Odletjeće kao ptice, na razne strane svijeta, ali će uvijek u srcu pamtiti ovo veče i početak odrastanja“, rekla je Jovanovićeva, koja je poželjela sreću maturantima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare