Škola atletike privukla veliku pažnju djece

0

SOKOLAC – U okviru projekta „Dječija atletika“ Međunarodne asocijacije atletskih federacija /IAAF/ na stadionu Bara na Sokocu 40 mališana učestvovalo je u školi dječije atletike, radeći sa deset trenera uz tehničku podršku Atletskog kluba „Glasinac“ iz ovog grada.


„Cilj projekta je da što više djece prođe kroz školu atletike, da uvide prednosti bavljenja sportom, da se uključe u sportske klubove i opredijele za zdrav život“, rekla je trener najmlađih kategorija u Atletskom klubu „Glasinac“ Gorana Cvijetić.

Ona je navela da su na današnjoj manifestaciji osim djece sa Sokoca učestvovali članovi Atletske škole Ilije Cvijetića i Dejane Samardžija iz Istočnog Novog Sarajeva.

„Djeca raspoređena u pet ekipa, uzrasta od šest do 12 godina, takmičila su se u nekoliko disciplina prilagođenih njihovom uzrastu“, pojasnila je Cvijetićeva, koja je jedna od najboljih atletičarki Republike Srpske i BiH.

Najbolja je bila ekipa „zelenih“, drugo mjesto zauzela je ekipa „crvenih“, a treći mali atletičari bili su „narandžasti“. Svim učesnicima programa uručene su diplome.

Koordinator projekta za opštinu Sokolac je trener atletike Milan Curović, a vrijednost opreme za školu dječije atletike, koju je klub „Glasinac“ dobio prošle godine od IAAF-a je između 1.500 i 2.000 KM.

Današnju školu dječije atletike, koja je na Sokocu održana treći put, podržao je i „Vorld vižn“.

Međunarodna asocijacija atletskih federacija projekat „Dječija atletika“ realizuje u više od 200 zemalja svijeta s ciljem popularizacije sporta i omasovljenje atletike.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare